Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Моніторинг земель Мологівської сільської ради за 2018 рік

Дата: 19.06.2019 11:50
Кількість переглядів: 434

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 31.01.2018 року

№ 60 «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» , 27 вересня 2018 року  згідно з актом приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення який укладено між Головним управлінням Держгеокадастру в Одеській області в особі начальника управління Савченко М.Ю. та Мологівською сільською радою в особі сільського голови Німачука О.С. було передано до комунальної власності Мологівської сільської ради  77 сформованих земельних ділянок  загальною площею 665,5195 га .

           В лютому 2019  року була закінчена реєстрація права комунальної власності Мологівської сільської ради  на всі 77 земельних ділянок загальною площею 665,5195 га. 

           Рішенням сесії сільської ради була створена комісія по проведенню заходів з розподілу земельних ділянок, що перейшли в комунальну власність Мологівської сільської ради. Комісією з розподілу земельних ділянок були розглянуті всі сформовані земельні ділянки в окремості та визначено , що з 665,5195 га які були передані у комунальну власність з яких:

  • Виділити з земель запасу сільської ради учасникам АТО по надійшовшим заявам 55,5075 га, на 55 осіб;
  • Земельні ділянки на яких є державні акти на право постійного користування площею 181,1673 га;
  • Земельні ділянки які знаходяться в користуванні фізичних осіб, яким раніше були надані земельні ділянки, але вони не встигли виготовити документацію в розмірі 211,2083 га;
  • Земельні ділянки які знаходяться в оренді, згідно договорів оренди, площею 9,1401 га
  • Земельні ділянки які використовуються громадянами як громадські пасовища 114,0499 га;
  • Земельні ділянки право оренди на які  пропонується виставити на земельні торги площею 94,4464 га.

 

Розглянувши перелік земельних ділянок які були передані до комунальної власності сільської ради   26.06.2018 року Мологівською сільською радою було прийняте рішення про інвентаризацію земельних ділянок комунальної власності для розміщення артезіанських свердловин, для забезпечення населення сільської ради питною водою. Була розроблена технічна документація, затверджена та отримано право комунальної власності  на 14 земельних ділянок для розміщення артезіанських свердловин.

          В 2018 році були  зареєстровані 3 договори оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування закладів торгівлі , розташованих в селі Андріївка та селі Випасне, також були переглянуті усі діючі договори оренди земель комунальної власності , що розташовані в межах населених пунктів Мологівської сільської ради.

      В 2018 році  в зв’язку з реалізацією проекту будівництва ТОВ «Дністровська вітроелектростація» на території Мологівської сільської ради було заключено шість договорів «Про передачу права власності на земельні ділянки» на яких будуть розміщені вітряки, також підготовлені договори оренди на шість вищевказаних земельних ділянок  з встановленою орендною платою у розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь