Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Укладання договору на вивіз твердих побутовихвідходів – обов’язок кожного

Дата: 14.08.2020 13:28
Кількість переглядів: 204

Чи порушують закон громадяни, що ухиляютьсявідукладання договору на вивізтвердихпобутовихвідходів?

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи»,власникиабонаймачі, користувачі, у тому числіорендарі, джерелутворенняпобутовихвідходівукладають договори з виконавцемпослуг з вивезенняпобутовихвідходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовимивідходами. До джерелутворенняпобутовихвідходівстаття 1 цього ж Закону відноситьоб’єкти, на якихутворюютьсяпобутовівідходи (житловібудинки, підприємства, установи, організації та земельніділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому  законодавством порядку.

Безпосередньо відповідальними за вивезення сміття та дотримання закону "Про відходи" є органи місцевого самоврядування.

Виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Мологівської сільської ради є КП «Комфорт-Сервіс».Дане підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території Мологівської сільської ради договори на вивезеннятвердихпобутовихвідходів.

Згідно з новою редакцією Правил благоустрою населених пунктів Мологівської сільської ради, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств,установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення,  житловібудинки, будівлі, споруди,земельніділянки, договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями. Відповідно до діючого Законодавства України, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн)  і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(від 850 до 1700 грн).

 Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою населених пунктів Мологівської сільської ради і тягне за собою адміністративну відповідальність.

За інформацією комунального підприємства, на території нашої сільської ради є громадяни, що категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той же час, на території громади постійноспостерігається картина «процвітання» стихійнихсміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах та на узбіччях дорог.

 

 

 

Тому, Мологівська сільська рада та адміністрація комунального підприємства  «Комфорт-Сервіс» попереджаємешканців громади та керівників підприємств, установ, організацій, а також приватних підприємців щодо необхідності укласти договір із комунальним підприємством на вивіз твердих побутових відходів. 

Прохання до громадян, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в КП «Комфорт-Сервіс» за адресою 67751, Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Молога, вул. Кишинівська №221а, для укладення такого договору.

Уразі ухилення, до порушниківбудутьзастосовуватись заходи адміністративного характеру,  передбаченіЗаконодавствомУкраїни.

 

З повагоюМологівська сільська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь