Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

11 лютого 2021 року, начальником відділу Білгород - Дністровського бюро правової допомоги Оленою Боянпроведено семінар на тему «Кібербулінг – що це та як це зупинити»

Дата: 26.02.2021 08:42
Кількість переглядів: 1231

«Кібербулінг – що це та як це зупинити»

 

З появою Інтернету, соціальних мереж, мобільних телефонів та інших сучасних гаджетів, все більшого поширення набуває таке небезпечне явище як кібербулінг. Цесучасна форма цькування, яка маєнаметінашкодити, образити, принизитилюдинудистанційно, без фізичногонасильства. На жаль, така форма насильстванабирає все більшихобертів. Часто діти і дорослі не розуміють як можутьзахиститисявідкібербулінгу.

11 лютого 2021 року, начальником відділу Білгород - Дністровського бюро правової допомоги Оленою Боянпроведено семінар на тему «Кібербулінг – що це та як це зупинити»для  осіб, що перебувають на обліку в Білгород-Дністровськомуміськрайонному відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області, зокрема говорили про прояви кібербулінгу, який алгоритм протидії цьому явищу,  вчилися яким чином можна захистити свої права на інформацію, як правильно поводитися в кібепросторі. Також розглянулитакіпроблемніпитання як: «Права людини та онлайн простір. Права та обов’язки в Інтернеті», «Свобода вираженняпоглядів та їїмежі», «Мованенависті та онлайн простір», «Конфіденційність. Приватнежиття і безпека», «Кібербулінг в життісучасногопідлітка та права людини».

Учасники активно висловлювалисвоєбаченнящодоможливихшляхіввирішенняданихпроблемнихпитань, вели дискусію, наводили приклади з власногожиття. На завершення, кожен з учасниківвисловивсвоєбачення того, якими методами можнапротидіятикібербулінгу та поділивсяпозитивнимивраженнямивідучасті у семінарі.

Підбиваючи підсумки, Олена Боян зауважила, що основний месседж семінару – це те, що сьогодні в Україні закон дозволяє захистити себе від кібербулінгу, а агресора притягнути до відповідальності. Тому чимчастіше ми будемовикористовуватилегітимніспособипротидіїкібербулінгу, тимменшевипадківйого буде траплятися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь