Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Повідомлення про намір здійснити коригування діючих тарифів на послугу поводження з побутовими відходами (прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів).

Дата: 05.12.2022 14:39
Кількість переглядів: 93

Комунальне підприємство «Комфорт-Сервіс» Мологівської сільської ради повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послугу з поводження побутовими відходами.

Відповідно статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. № 2189 – VІІІ, Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. за № 1010, та відповідно Наказу №239 Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України “Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення" - зміна тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами зумовлено рядом факторів, проводиться перерахунок тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.

Діючі тарифи на послуги поводження з побутовими відходами встановлений рішенням сесії Мологівської сільської ради від 06.09.2019р. №22/878-VII та введені в дію 16.09.2019 року наступні:

  • населення – 10,00 грн. в місяць з одного зареєстрованого та по факту проживаючого члена домогосподарства ;
  • торгові точки – 200,00 гривень в місяць.

Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених Порядком формування тарифів.

Так. з часу встановлення діючих тарифів відбулося зростання основних складових тарифів, зокрема:

  • збільшилася мінімальна заробітна плата на 55.76%. з 01.01.2022 р. її розмір становить 6500.00грн.. а в діючий тариф 2018 року була закладена мінімальна заробітна плата 4173.00грн.
  • зростання ціни на паливно-енергетичні ресурси на 105.4%, на 2022 р. ціна становить 55.00грн.. а в 2018 році - 26.29 грн.

Загалом плановий тариф на послуги з поводження побутових відходів у порівнянні до діючого тарифу збільшився на 54%.

Отже, коригування тарифів на послугу поводження з побутовими відходами до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування комунального підприємства, зокрема, для здійснення закупівлі паливо-енергетичних ресурсів, розрахунків з податками, утримання звалища в належному стані. Коригування діючих тарифів проводиться тільки по складових витрат на паливо, на заробітну плату, обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін.

Враховуючи вищенаведене. КП «Комфорт-Сервіс» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на послуги з поводження побутовими відходами та подає їх до виконавчого комітету Мологівської сільської ради :

Згідно поданих розрахунків, відкориговані тарифи на послуги поводження з побутовими  відходами         - населення                                    15,40  грн. за 1 особу

- бюджетні установи                 119,50 грн. за 1 м. куб.

- інші споживачі                        132,06 грн. за 1 м. куб.

Пропозиції та зауваження щодо скоригованих тарифів на послуги поводження з побутовими відходами приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення на офіційному сайті Мологівської ОТГ, на електрону адресу КП «Комфорт- Сервіс» kоmfort_servis19@ukr.net або с. Молога вул. Кишинівська. 221а

 

                                                                                      Адміністрація КП "Комфорт-Сервіс»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь