Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

В Одеській області створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва

Дата: 12.09.2023 13:28
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

За ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Одеській області створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва, що діє при Одеській обласній військовій адміністрації.

Однією з цілей створення Офісу є взаємодія й співпраця місцевої та регіональної влади з міжнародними партнерами в питаннях відновлення, розбудови та розвитку територіальних громад Одеської області. 

До складу Офісу увійшла Агенція регіонального розвитку Одеської області, яка вже працює з цими завданнями. Уже проведено моніторинг та аналітику 76 проектів розвитку регіону з початку поточного року, сформовано базу з 176 пропозицій інвестиційних майданчиків типу Greenfield та Brownfield в Одеській області. 

Організовано та проведено 3 форуми щодо питань відновлення Одещини за підтримки проекту USAID «Говерла». Заплановано проведення подальших дискусійних заходів з обговорення регіонального розвитку, розробки планів просторового планування та відновлення в цілому.

Офісом Європейської інтеграції Агенції проведено 15 зустрічей з міжнародними представниками та укладено 10 меморандумів про співробітництво з міжнародними організаціями, зокрема, з Поморським воєводством Республіки Польща про співпрацю між агенціями регіонів, скоординовано поїздку 100 дітей в спортивно-оздоровчий табір в Лодзинське воєводство Республіки Польща. 

Меморандум, укладений з компанією Sunny Medical Foundation, республіка Південна Корея, реалізовано у серпні місяці поточного року та з Південної Кореї до Шабівської територіальної громади доставлено й установлено обладнання для фільтрування, дезінфекції та стерилізації води WECO-HOCL-H.

Ініціатива створення Офісу має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які зацікавлені співпрацювати на рівні області та територіальних громад, а Агенція вже має напрацьований досвід та інформаційно-аналітичну базу та продовжує свою діяльність задля зміцнення соціально-економічного розвитку нашого регіону. 

Співпраця Офісу та Агенції посилить міжнародне співробітництво та підтримку взаємовідносин з закордонними партнерами через спільні зустрічі, реалізацію заходів, спрямованих на залучення ресурсів для відбудови та розвитку області.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь