A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

День української писемності

Дата: 27.10.2023 15:22
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

 

27 жовтня - в Україні традиційно відзначають надзвичайно важливе свято - День української писемності та мови.

Українська мова - одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і наш скарб. Нашу мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Однак попри це, з кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, сучасна молодь все частіше популяризує українську мову в соціальних мережах та спонукає до її вжитку у мовленні. Наша мова пережила дуже багато,  і зараз визнана однією з найкрасивіших та мелодійних мов у світі.

Так, напередодні свята, суб'єктам пробації, які перебувають на обліку в Білгород-Дністровському відділі пробації, із числа засуджених за злочини проти основ національної безпеки України, проведено виховний захід на тему: «Українська писемність». Під час групової роботи слухачі дізнались багато цікавих історичних фактів про створення і розвиток української мови та переглянули сучасну документальну стрічку «МОВА», яка була презентована мережею  DOCU/CLUB.  Ця стрічка довела, що попри війну та біль, український народ прагне вивчати та володіти українською мовою.

Наприкінці, провідний інспектор уповноваженого органу з питань пробації разом із  присутніми проаналізували проведену виховну годину та дійшли висновку, що День української писемності та мови нагадує нам нащадкам про давність української мови, яка є єдиною і державною, а також потрібно в повсякденному житті виховувати в собі глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотом своєї держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь