Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Інтернет-торгівля субʼєктами господарювання без застосування РРО/ПРРО

Дата: 31.10.2023 13:06
Кількість переглядів: 70

На зображенні може бути: текст «державна податкова служба украïни головне управлиння дпс одеськй област ONLINE SALE 90% SHOPPING нтернет-торгвля суб' суб'ектами господарювання без застосування рро/прро #разомпереможемо #всебудеукрайна»

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу, що соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг.

Нагадуємо, що відповідно до п. 2 ст. 3 Закон України від 3 вересня 2015 року № 675-VIII «Про електронну комерцію» (далі – Закон №675-VIII) електронна торгівля – господарська діяльність у сфері електронної купівлі-продажу, реалізації товарів дистанційним способом покупцю шляхом вчинення електронних правочинів із використанням інформаційно-телекомунікаційних систем.

Інтернет-торгівля – це електронна торгівля, внаслідок якої товари реалізують дистанційним способом посередництвом інтернет-магазину. Згідно з п. 8 ст. 3 Закону № 675-VIII інтернет-магазин – засіб для представлення або реалізації товару, роботи чи послуги шляхом вчинення електронного правочину.

Покупець (замовник, споживач) відповідно до п. 11 ст. 11 Закону № 675-VIII повинен отримати підтвердження вчинення електронного правочину у формі електронного документа, квитанції, товарного чи касового чека, квитка, талона або іншого документа у момент вчинення правочину або у момент виконання продавцем обов’язку передати покупцеві товар.

Податківцями Одещини здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-магазинах, платформах та встановлюються факти щодо систематичного здійснення інтернет-торгівлі громадянами, які здійснюють підприємницьку діяльність без фіскалізації розрахунків. У зв’язку з цим, відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведена фактична перевірка суб’єкта господарської діяльності, який здійснює продаж товарів через роздрібну мережу магазинів та використовуючи інтернет-магазин. В ході перевірки встановлено факт продажу товару за готівкові кошти без застосування РРО/ПРРО та невидачі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункової операції, порушуючи пункти 1 та 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Головне управління ДПС в Одеській області акцентує увагу суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг та пов’язані із здійсненням розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосувати РРО/ПРРО та видавати відповідні розрахункові документи встановленої форми, змісту, аби уникнути застосування штрафних (фінансових) санкцій із дотримання вимог Закону № 265.

☎️ Гаряча лінія ДПС: 0800 501 007

📲 Контакт-центр Податкової t.me/DPS_ContactCenter_bot

📲 Чат-бот ДПС «StopViolationBot» t.me/StopOverpriceBot

📱Мобільний застосунок «Моя податкова»

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua

iOS https://t1p.de/lgu5a

💻 Онлайн-навчання: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/

📧 Для оперативної комунікації з інститутами громадянського суспільства в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи: https://t1p.de/aq4sp

✅ Підпишись на телеграм канал t.me/tax_gov_ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь