A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Запобігання злочинності»

Дата: 13.11.2023 14:21
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Правове сьогодення невгомонно вимагає до себе уваги у зв'язку з тим, що за сучасних перехідних трансформацій України виникає багато питань. Злочин являє собою один зі специфічних видів свідомої людської діяльності, тобто вольовий акт, що припускає ціль, вибір засобів, мотив і оцінку дій.

Особливо зараз, коли діти  вступають в дуже відповідальний і надзвичайно важливий період життя — юність. Мало хто із них знає, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.  Тому, психологом Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою Чумак, 6 листопада 2023 року та 11 листопада 2023 року був проведений в режимі онлайн соціально – психологічний тренінг з елементами сфокусованого інтерв’ю на тему: «Запобігання злочинності» для студентської молоді навчальних закладах Білгород-Дністровського педагогічного коледжу  та Білгород-Дністровського медичного фахового коледжу.

Метою заходу було виявлення та аналіз комплексу основних соціокультурних чинників сучасного українського суспільства, які детермінують злочинну поведінку у підлітків.

Олена Чумак акцентувала увагу слухачів на тому, що право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони, розвивати інтерес до читання літератури, матеріалів періодичної преси, перегляду телепередач на правову тематику, а також виховувати в собі правову свідомість. Розбирали сукупність соціально-психологічних властивостей і якостей людини, які є причинами і умовами вчинення злочинів, а також поняття «деліктоздатність». Крім того, розглядали питання: що відбувається, коли права людей порушується, тобто яке покарання є для дітей вашого віку, якщо вчинити правопорушення. 

Психологом уповноваженого органу з питань пробації була створена атмосфери довіри та доброзичливості для конструктивної роботи, а також в процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з учасниками групового заходу.

Насправді, будь-яка людина потенційно здатна на злочин. Навіть психічно здорова, яка у незручній для себе ситуації також буде намагатися знайти вихід. І обраний шлях не завжди буде законний. Все залежить від тих обставин, в які потрапляє людина. Але всіх їх об'єднує те, що вони переступили соціальну межу. 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь