A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Насилля в сім’ї – актуальна проблема сучасного суспільства»

Дата: 06.02.2024 14:11
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

 

В Україні проблема домашнього насильства практично не вивчалася. Тільки протягом останнього часу тема насильства у родині стали предметом публічного обговорення. Говорячи про насильство, найчастіше ми маємо на увазі лише фізичні його прояви: побої, ляпаси, зовсім забуваємо про такі його форми, як постійні або періодичні образи, приниження людської гідності, емоційна деривація (психічний стан, у якому люди відчувають недостатнє задоволення своїх емоційних бажань) тощо.

Тому, 6 лютого 2024 року заступником начальника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою була проведена інтерактивна бесіда на тему: «Насилля в сім’ї – актуальна проблема сучасного суспільства» для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі.

Мета  заходу -  інформування клієнтів про види насилля, причини та наслідки їх скоєння, а також пошук ресурсів для подолання цього негативного явища.

Під час заходу суб’єкти пробації ознайомились з поняттям «насильство», «агресор», «жертва», а також були проінформовані про види насильства. До того ж, заступник начальника служби пробації пояснила  учасникам інтерактивної бесіди різницю між поняттями «конфлікт» і «насильство». Зосередила увагу підоблікових саме на протидії психологічного та фізичного домашнього насильства, з'ясували причини поведінки учасників насильства. Підоблікові перегляну відеоролик на тему: «Домашнє насилля».

Наприкінці групового заходу Альона Боболєва надала практичні рекомендації суб’єктам пробації як уникнути ситуації насильства та як навчитися говорити про це.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь