A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

22 березня – Всесвітній день води

Дата: 13.03.2024 09:13
Кількість переглядів: 15

Фото без опису

Процес зміни клімату та екологічний стан водних ресурсів нерозривно пов’язані між собою. Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання, адже кліматичні зміни у водній сфері вже незворотні, і від кожного з нас залежить, як надалі вони розвиватимуться.

На території України високий температурний режим повітря та недостатня кількість опадів стають причиною обміління водойм, часткового пересихання малих річок та пониження рівнів ґрунтових вод. Пониження водності у річках негативно впливає на збільшення у воді концентрації речовин що забруднюють, а підвищення температури води сприяє розвитку «цвітіння» водойм.

Грамотне використання водних ресурсів може зменшити негативні наслідки змін клімату. Існують стійкі, доступні й стандартні розв’язання питань у сфері водопостачання та санітарії. Кожна людина може обрати для себе шляхи розв’язання проблем у сфері водопостачання та санітарії. І навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішенні водної кризи.

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.

Вода впливає на кожного, тому нам потрібно, щоб кожен діяв. Ви та ваша родина, школа та громада можете змінити ситуацію, змінивши спосіб використання, споживання та управління водою у своєму житті.

22 березня 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН започатковано щорічне відзначення Всесвітнього дня води. Ідея його проведення вперше прозвучала на Конференції ООН з охорони навколишнього середовища та розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Метою проведення Дня води є привернення уваги суспільства до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Цей День дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища та розвитку суспільства.

Декілька основних рекомендацій для раціонального використання та споживання води:

– Приймайте п’ятихвилинний душ. Закривайте кран під час чищення зубів, миття посуду та приготування їжі.

– Вчасно ремонтуйте  каналізаційні  та водогінні труби для попередження стаорення аварійних ситуацій. 

– Не виливайте харчові відходи, масла, ліки та хімікати в каналізацію.

– Приймайте участь у водоохоронних акціях з прибирання прибережних захисних смуг річок, озер, водно-болотних угідь, пляжів тощо.

Бережіть природу!

Навіть незначні діїякими б вони не булидопоможуть у вирішені водної кризи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь