Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Запобігання прояву насилля»

Дата: 22.05.2024 15:51
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

 

Стосунки в сім'ї є однією з найважливіших частин життя кожної людини. Проте нерідко вони приносять біль та розпач. Йдеться про насильство в родині — застосування психологічного тиску або фізичного насильства щодо члена/членів сім'ї. Багато людей не усвідомлюють себе як кривдників чи жертв, розглядаючи свої досвіди насильства як «сімейні конфлікти, що вийшли з-під контролю».

21 травня 2024 року заступником начальника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою спільно з фахівцем із громадського здоров’я Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України» Нелею Бідюк та громадським юристом Дмитром Івановим  був проведений семінар для підоблікових служби пробаціїна тему: «Запобігання прояву насилля». Семінар був спрямований на підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства.

Нелі Бідюк під час демонстрації тематичної презентації розповіла засудженим особам про викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі  та обов’язки жінок і чоловіків, а також будь – яких звичаїв і традицій, що на них ґрунтуються.

Дмитро Іванов розповів суб’єктам пробації, що в  Україні на законодавчому рівні закріплена та діє розгалужена система суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.  А також зазначив, що кривдники чинять домашнє насильство, коли вірять, що насильство є дозволеним, прийнятним, узаконеним чи про нього не буде повідомлено. Акцентував увагу слухачів на тому, що домашнє насильство є не лише причиною розпаду тисячі українських сімей, а перш за все, суттєвим порушенням прав людини, які гарантуються та захищаються державою.

Наприкінці групового заходу Альона Боболєва підкреслила, що важливо не терпіти будь-які види та прояви насильства. Існують спеціальні соціальні служби та організації, які надають допомогу в ситуаціях насильства в родині. Зокрема це лінії довіри, служби екстреної допомоги, кризові центри для жінок тощо. Ніяке насильство не може бути виправдане. Воно не лише принижує людину, але й часто стає причиною травм, хвороб та навіть смерті. Кривдник, який один раз вчинив акт агресії, буде повторювати його нескінченну кількість разів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь