Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Єдиний внесок: своєчасна сплата, погашення заборгованості та наслідки несплати

Дата: 21.06.2024 14:36
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

 

Погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування перебуває на особливому контролі. З цією метою управлінням по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області постійно вживаються заходи щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання зі сплати єдиного внеску необхідно виконувати в першу чергу, адже вони мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями. Виняток – виплата заробітної плати.

При наявності заборгованості зі сплати єдиного внеску Головне управління ДПС в Одеській області надсилає платнику вимогу про сплату боргу (недоїмки) відповідно до статті 25 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон 2464). На погашення вказаних у вимозі сум платнику надається десять календарних днів.

У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти календарних днів з дня отримання вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з податковим органом шляхом оскарження в адміністративному чи судовому порядку, вимога передається державній виконавчій службі для примусового стягнення відповідно до Закону України від 02.06.2016 №1404-VIII «Про виконавче провадження» (зі змінами та доповненями, далі – Закон № 1404-VIII).

Заходами примусового виконання рішень зокрема є арешт майна, рахунків, у тому числі карткові, обмеження виїзду за кордон посадових осіб боржників чи самих ФОПів – боржників.

За несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску до платників, застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня) згідно з частинами 10, 11 статті 25 Закону 2464.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди трудової діяльності, за які повністю сплачені страхові внески.

Звертаємо увагу платників податків, що період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

Своєчасно сплачений єдиний внесок та погашені борги з єдиного внеску це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного.

☎ Гаряча лінія ДПС: 0800 501 007

📲 Контакт-центр Податкової t.me/DPS_ContactCenter_bot

💻 Чат-бот ДПС «StopViolationBot» t.me/StopOverpriceBot

📱Мобільний застосунок «Моя податкова»

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua

iOS https://t1p.de/lgu5a

🖥 Онлайн-навчання: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/

📧 Для оперативної комунікації з інститутами громадянського суспільства в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи: https://t1p.de/aq4sp

🔹 Підпишись на телеграм канал t.me/tax_gov_ua

🌐 Комунікаційна платформа Одещини: od.ikc@tax.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь