Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

«ВІЛ/СНІД. Стосується кожного!»

  Життя – це те, що людина більш за все намагається зберегти і менш за все береже. Життя – це багатство, дане кожному з нас батьками. І хочеться, щоб воно було довгим та щасливим. А це можливо тільки за умови міцного здоров’я. І, щоб бути здоровим потрібно його берегти. Щодня, щохвилини, особливо напередодні 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  ми повинні пам’ятати, що життя – найцінніше , що є в людини. Тому, 1 грудня 2022 року Білгород-Дністровським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «ВІЛ/СНІД. Стосується кожного!». Мета заходу – поглиблення та розширення знань учасників про Віл- інфекцію та СНІД, формування навичок відповідальної поведінки та заохочення вести моральний і здоровий спосіб життя. В ході групового заходу виявили рівень знань та поінформованістьпідоблікових, визначили їхнє ставлення до проблеми СНІДу. Спонукали учасників до усвідомлення зв’язку між цінностями людини, її поведінкою та наслідками для себе та оточуючих. Крім того, поглибили знання осіб щодо СНІДу, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики, а також сформували адекватне розуміння проблеми існування хвороби СНІД, толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Вкінці заходу підвели підсумки, роблячи акцент на тому, що проблема поширення ВІЛ- інфекції в Україні, на жаль, набирає обертів. Отже, не можна сидіти, склавши руки, тому що бездіяльність ще ніколи не розв’язувала жодної проблеми.

14:18:32 05.12.2022

«Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями»

«Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями» Кофі Аннан, Генеральний секретар ООН (1997-2006), лауреат Нобелівської премії миру Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності (InternationalDayforTolerance). Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності.Під толерантністю в Декларації розуміється «повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності». Декларація проголошує «визнання того, що люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним становищем, мовою, поведінкою і цінностями й мають право жити в світі і зберігати свою індивідуальність». 17 листопада 2022 року фахівцями Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб для під облікових суб’єктів пробації було проведено виховних захід на тему «Толерантність – крок до гуманності». Даний захід направлений на розвиток толерантності, виховання терпимості та розуміння індивідуальності кожної особистості, соціальної групи нації. В ході заняття учасники вчилися взаємодіяти на засадах поваги та толерантності, досліджували особистий простір у взаємодії з іншими.Засвоювали звички толерантної поведінки та застосування їх у спілкуванні.

16:48:55 21.11.2022

Інформування про новації на ринку праці

8 листопада 2022 року Білгород-Дністровським міськрайонним центром зайнятості для суб’єктів Білгород-Дністровського районного відділу пробації був проведений інформаційний семінар із загальних питань зайнятості. Спеціаліст центру зайнятості розповіла приступнім про основні новації Закону щодо реформування служби зайнятості №2622-ІХ, зокрема: особливості обслуговування безробітних у період воєнного стану, нові інструменти сприяння зайнятості, додаткові заходи по подоланню тривалого безробіття, зміни підходів до стимулювання зайнятості найбільш вразливих осіб тощо. Також акцентували увагу на осучаснення підходів щодо підбору підходящої роботи, нові можливості по підвищенню конкурентноздатності на ринку. По завершенню заходу, слухачам було надано індивідуальну консультацію щодо отриманих направлень та ознайомлено з буклетною продукцією служби зайнятості.

16:52:34 14.11.2022

«Емоції – дивовижний світ»

Кожна людина живе у своєму афективному просторі. Одні люди спроможні розпізнавати величезну гаму переживань, іншим це недоступно: деякі вміють контролювати інтенсивність вияву своїх емоцій, другі неспроможні до цього. Адже емоції супроводжують різні прояви життєдіяльності людини і є одним із головних механізмів внутрішньої регуляції її психічної діяльності та поведінки. Психологом Білгород-Дністровського районного відділу Оленою Чумак для суб’єктів пробації було проведено тренінгове заняття на тему: «Емоції - дивовижний світ». Метою тренінгу є формування емоційного інтелекту підоблікових відділу пробації, розуміти власні емоції та емоції оточуючих. В ході тренінгу було роз’яснено початок формування емоційного світу особистості можливість тренування емоційної компетентності, розвивати емоційний світ особистості, а також вміння конструктивно управляти та усвідомлення своїх емоцій. Так як, саме на цій основі базується підвищення рівня емоційної компетентності та пролонгована у часі і націлена на те, щоб за будь-яких умов навчити особистість будувати відносини як із самим собою, так і з іншими. Під час заняття у суб’єктів пробації виникали деякі питання, що до емоційної поведінки і конструктивного спілкування, на що їм було надано обґрунтовані відповіді та підведені підсумки групової роботи. Наприкінці заходу, психологом уповноваженого органу з питань пробації були надані практичні рекомендації як справлятися з власними негативними емоціями та почуттями, а також підкреслила, що емоційна поведінка людини вдосконалюється упродовж усього його життя.

14:12:59 26.10.2022

Тренінг на тему: «Попередження проявів насильства»

22 вересня 2022 року старшим інспектором Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області капітаном внутрішньої служби Альоною Боболєвою спільно з спеціалістом Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб Юлією Вороніною проведений тренінг на тему: «Попередження проявів насильства» для засуджених міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі. Мета заходу - поінформувати учасників про види насилля, причини та наслідки їх скоєння.  Представник Центру ознайомила суб’єктів пробації з поняттям «насильство», а також проінформувала про види насильства. Зосередила увагу підоблікових саме на протидії психологічного та фізичного домашнього насильства, разом з'ясували причини поведінки учасників насильства. Під час проведення групового заходу обговорили ефективні техніки взаємодії сторін в конфліктних ситуаціях та толерантному відношенню. Старшим інспектором уповноваженого органу з питань пробації були надані практичні рекомендації суб’єктам пробації як уникнути ситуації насильства та як навчитися говорити про це.

11:28:20 27.09.2022

Семінар «Споживчі кредити»

20.09.2022 року провідним інспектором відділу пробації Тетяною Товстигою та волонтером уповноваженого органу з питань пробації Оленою Боян був проведений семінар на тему: «Споживчі кредити» для засуджених міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі. Мета заходу - ознайомити учасників семінару з правовими аспектами оформлення кредитів. В ході групового заходу суб’єктам пробації роз’яснено на що звертати свою увагу під час оформлення кредиту, ознайомилися з поняттям «кредитні канікули» та реструктуризація, які їх умови та порядок оформлення. Крім того, обговорювали питання стосовно перевірки історії кредитування. Оленою Боян були надані юридичні та практичні рекомендації стосовно порушення кредитором чи колектором вимог до етичної поведінки під час стягнення заборгованості по кредиту.

14:40:04 21.09.2022

Семінар щодо змін у трудовому законодавстві.

13 вересня 2022 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Оксана Долготер провела для підоблікових Білгород- Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області семінар щодо змін у трудовому законодавстві України в умовах воєнного стану. Під час заходу фахівець ознайомила присутніх зі змінами в Законі України «Про зайнятість населення» на період дії воєнного стану. Проінформувала про послуги служби зайнятості, надала рекомендації щодо шляхів досягнення життєвих цілей та побудови професійної кар’єри. Також презентувала послуги професійної підготовки та підвищення кваліфікації. Відповідаючи на запитання присутніх Олена Долготер зауважила, що усі положення Кодексу законів про працю України, інших чинних законів, які не суперечать прийнятому Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» і не призупиняють свою дію, продовжують бути чинними.

15:59:11 14.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь