Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Пробаційна програма «Подолання домашнього насильства»

Більшість програм призначених для осіб, які вчинили домашнє насильство, базується на когнітивно – поведінковому або психо-навчальному підході і зазвичай застосовується в системі кримінальної юстиції: службою пробації та пенітенціарною службою, а решту заходів вживає спільнота, у напрямку скасування ґендерної ієрархії, насильства та дискримінації за ґендерною ознакою. 12 серпня 2022 року Державна установа «Центр пробації» презентувала концепцію нової пробаційної програми – «Подолання домашнього насильства», яка розроблена для подолання та профілактики однієї з поширених соціальних проблем – домашнього насильства, а саме робота з кривдниками. Метою нової пробаційної програми є досягнення позитивних змін у поведінці особи, засудженої за вчинення протиправних дій стосовно інших людей, зміни та набуття нових соціально прийнятих навичок для життя в суспільстві. Таке втручання вимагає кваліфікованих і підготовлених тренерів. Тому, 17- 19 серпня 2022 року психолог Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області взяла участь в апробації проекту пробаційної програми «Подолання домашнього насильства» для засуджених осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням та пройшли навчання в режимі онлайн – тренінгу. Персоналом уповноваженого органу з питань пробації були відібрані 5 учасників апробації проекту пробаційної програми, які знаходяться в групі ризику. 06 вересня 2022 року розпочато реалізацію апробації проекту пробаційної програми «Подолання домашнього насильства», яка направлена на подолання системи уявлень, які допускаються, виправдовують або сприяють вчиненню насильства. На першому занятті відбулося знайомство з учасниками групи, ознайомлення з цілями та завданнями пробаційної програми, встановлення правил роботи та налагодження позитивної атмосфери в групі. В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з підобліковими, які поділились своїми думками та висновками.

13:03:25 13.09.2022

Надання першої медичної допомоги

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати людське життя. Тому, оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим (члени сім’ї, колеги, перехожі), особливо якщо вони володіють навичками надання першої допомоги. Перша допомога - це комплекс необхідних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги. 8 вересня 2022 року в рамках проведення «Тижня здоров’я» в Білгород- Дністровському районному відділі з питань пробації відбулася зустріч із медичною сестрою Білгород-Дністровського медичного фахового коледжу Оленою Просєковою, яка провела практичне заняття для працівників пробації з основ надання першої до медичної допомоги. Під час заняття учасників було ознайомлено з алгоритмом MARCHE та його складовими, фактами про кров, ознаками кровотечі та кровоспинними засобами, джгутами та важливими принципами роботи з ними, основами зовнішнього масажу серця та методами зупинки немасивних кровотеч, діями для зігрівання потерпілого та опіками трьох ступенів, а також загальною хронологією надання допомоги. Олена Просєкова провела відповідний інструктаж та наглядно показала як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця тощо.

16:03:37 12.09.2022

День незалежності України

День незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. З нагоди 31-ї річниці Дня незалежності України та Дня Державного прапору України відбулись урочисті заходи у Білгород-Дністровській районній державній військовій адміністрації. Під звуки державного гімну України відбулось урочисте підняття Державного прапору України. З вітальним словом до присутніх учасників урочистостей звернувся голова райдержадміністрації Василь САМОКИШ, зазначивши, що перш за все за можливість сьогодні святкувати черговий День незалежності нашої країни ми маємо дякувати тим, хто зі зброєю в руках боронить Україну від російського агресора. Також треба подякувати тим, хто в тилу, працюючи на своєму місці, міцно тримаючи свій економічний, аграрний, педагогічний, медичний, волонтерський фронт, так само наближає нашу перемогу. З нагоди визначної дати, Білгород-Дністровська районна державна (військова) адміністрація, нагородила грамотою психолога Білгород- Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Олену ЧУМАК за зразкове виконання службових обов’язків, професіоналізм, багаторічну сумліну працю. Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав свої життя за свободу та територіальну цілісність держави та поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за свободу та незалежність України».

14:03:08 30.08.2022

«Залежність»

16 серпня 2022 року для підопічних Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області відділу пробації було проведено тренінгу на тему: «Залежність», за участю соціального працівника філіалуВсеукраїнської організації «Шлях додому»в м. Білгород – Дністровського - Наталії Крамаренко, яку організувала волонтер уповноваженого органу з питань пробації Олена Смолягович. Метою заходу було ознайомити з етапами формування залежностей та варіанти їх подолання. Під час заходу обговорювали, які бувають шкідливі звички, але акцентували увагуна вживанні алкоголю та наркотиків, залежності від них, а також до яких це призводить наслідків: захворювання, які передаються статевим шляхом, скоєння кримінальних правопорушень, складні стосунки в сім’ї, тощо.Проаранжувалиосновні шляхи профілактики наркоманії, алкоголю, розвінчали поширені міфи про популярність і магічність вживання речовин. В процесі роботи відбувсяконструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктами пробації, які поділились своїми враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя. Наталія Крамаренко проінформувала учасників заходу про роботу організації, в якій можна отримати кваліфіковану допомогу і всебічну підтримку протягом усього перебування на обліку та супроводження на початку самостійного ведення абсолютно тверезого способу життя, вільний від наркотиків і алкоголю, індивідуальний підхід до кожного клієнта, а також гарантують забезпечення повної конфіденційності і нерозголошення особистих даних. Клієнтам пробації була роздана інформаційна література даної тематики та засоби контрацепції, яку надала Наталія Крамаренко, а також соціальним працівником Всеукраїнської організації запропоновано провести акцію пройти швидкі експрес тести для визначення інфекційних захворювань, нащо останні надали свою згоду.

11:24:34 22.08.2022

«Калейдоскоп здоров’я»

В Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області стартував цикл проведення групових заходів присвячений тижню здоров’я і боротьби зі шкідливими звичками. Адже, дуже часто люди одержують неповну інформацію або не до кінця розуміють її. Що ж таке здоровий спосіб життя? Що таке шкідливі звички і як із ними боротися. Ми спробуємо на протязі тижня розібратися в цих питаннях. Так, 02.08.2022 року старшим інспектором уповноваженого органу з питань пробації Альоною Боболєвою та соціальним партнером, лікарем психіатром І відділення КНП «Одеська психіатрична лікарня №4» Одеської обласної Ради» - Станіславом Ковальчуком для суб’єктів пробації був проведений семінар на тему: «Калейдоскоп здоров’я». Мета заходу –підвищення рівня обізнаності суб’єктів пробації щодо соціально- небезпечних хвороб, відповідальне ставлення до свого здоров’я та здоров’я партнера. Станіслав Іванович під час свого виступу наголосив, що питання здоров’я завжди було важливим і актуальним. Він приводив приклади з власного лікарського досвіду, разом із підобліковими розбирали причини та обставини ведення аморального способу життя. Крім того, в ході семінару старшим інспектором відділу були наданні практичні рекомендації щодо розвитку корисних звичок, а лікар психіатр надав поради як позбавитися від поганих шкідливих звичок і уникати їх.

14:48:50 03.08.2022

«Хрещення Київської Русі – перша сходинка до державності»

28 липня вся Україна вперше відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України 24 серпня 2021 року, з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українськогодержавотворення,саме на вшанування видатного Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі. Ця дата нерозривно пов’язує давнє прагнення нашого народу до свободи й самовизначення, до утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, які нерозривно пов’язані з нашою культурою, нашими традиціями, нашою самобутністю й характером нашого народу. Саме ми – громадяни своєї незалежної, суверенної Держави, стоїмо на варті творення історії нашої Батьківщини, її сьогодення і її майбутнього. В такий визначний день, 28 липня 2022 року працівники публічної бібліотеки ім.. Максима Горького Білгород-Дністровської міської територіальної громади для суб’єктів Білгород-Дністровського районного відділу пробації, провели історичний екскурс на тему «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до державності». Суб’єкти пробації мали змогу побувати на книжковій виставці, яка представила понад 20 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році на берегах Дніпра, біля стін Києва, про східнослов’янську православну цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром та про Київ, який є містом – основоположником історичної, культурної і духовної епохи в житті всіх слов’янських народів, центром християнства і духовного збагачення. А також клієнти пробації переглянули фільм «Історія України. Хрещення».

23:26:26 28.07.2022

«Ціна високого статусу в житті – відповідальність»

«Ціна високого статусу в житті – відповідальність» В.Черчиль Століттями кращі розуми людства замислювалися над причинами правопорушень і шляхами їх усунення. Наразі ця проблема залишається в юридичній науці настільки ж складною та суперечливою, як і раніше. Аналізуючи стан, тенденції і якісні характеристики сучасної злочинності, треба пов'язувати їх не лише із соціально-економічними реформами, які відбуваються в державі, але й зі змінами в суспільній свідомості, що сталися в останні роки. Сьогодні є загальновизнаним, що правопорушення здебільшого відбуваються не раптово, а їм передує антигромадська поведінка винного. Виходячи з цього, одним із напрямків підвищення ефективності попереджувальної діяльності є профілактика злочинності яка спрямована на осіб, ступінь "соціальної зіпсованості" яких ще не обумовлює вчинення ними правопорушень, але які ведуть антигромадський спосіб життя. 14 липня 2022 року в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеські області в рамках соціально- виховної роботи було проведено психологом відділу пробації Оленою Чумак та волонтером уповноваженого органу з питань пробації Оленою Боян заняття з елементами тренінгу профілактичного та попереджувального характеру, яка була направлена на вміння робити свій вибір і брати на себе відповідальність, розвиток рефлексії, аналізу своїх дій, а також формування правового світогляду та правової свідомості. Психолог відділу пробації акцентував свою роботу з аудиторією на розвиток рефлексії та здібностей к адекватній оцінці фрустраційної ситуації, а також вміння находити конструктивний вихід із неї. Обговорили моменти, які можуть вивести особистостей із зони комфорту. Також навчались вибирати правильні пріоритети у житті.В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з підобліковими, які поділились своїми висновками, враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя. В ході роботи,суб’єктам пробації, було рекомендовано бути морально підготовленим до різних повсякденних життєвих ситуаціях та не піддаватися негативним думкам та почуттям, навчитись робити рішучі дії не порушуючи закон, опинившись у несприятливій ситуації.До того ж, психологом відділу пробації,були надані практичні рекомендації та психологічні методи як протистояти психологічному тиску осіб, які мають антисоціальну поведінку та не дозволяє маніпулювати собою. Головною метою групового заходу було підвищити у суб’єктів пробації рівень правової освіченості та інформованості про інструменти безконфліктної реалізації своїх інтересів в усіх сферах життя.

15:36:02 19.07.2022

Волонтерський менеджмент

З моменту повномасштабного вторгнення на територію суверенної України питання волонтерства набуло своєї найбільшої актуальності за останні часи. Із самого початку активізувався волонтерський дух, що охопив не тільки Україну, але й увесь світ. Сьогодні у пересічних громадян виникають безліч запитань різного характеру, які кардинально змінилися, особливо потребують отримати кваліфіковану юридичну допомогу - з питань мобілізації, дотримання правових норм в повсякденному житті під час війни. Внаслідок, чого волонтерство трансформировалось як соціокультурне явище. 14 липня 2022 року Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області уклав з Оленою Боян, яка має професійний досвід з надання правової допомоги, договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. Уповноважений орган з питань пробації співпрацював з Оленою тривалий час, яка очолювала Білгород- Дністровську безоплатну правову допомогу. Партнер із соціальної роботи зарекомендувала себе як відповідальну та небайдужу людину, професіонал своєї справи, за характером емпатична, вміє та має величезне бажання допомагати людям і ця співпраця перевірена роками. Під час підписання договору з волонтером були обговорені напрямки та визначені алгоритми роботи з надання юридичної допомоги суб’єктам пробації. Бути волонтером – це дійсно не просто, але, незважаючи на втому, найкраще це те, що через усю пророблену тобою роботу, ти бачиш посмішку на обличчях людей, яким дуже складно в такий час. Ця посмішка на декілька хвилин доводить, що ти не марнуєш час, а своїми зусиллями намагаєшся зробити все можливе якомога краще.

11:37:42 15.07.2022

Конституція – Основний закон України.

Кожна держава має свою Конституцію і вважає її найціннішим документом. Конституція — це гордість країни, а  день її прийняття вважається великим святом. 28 червня уся Україна відзначає день Конституції - головного нормативно-правового акту держави. Ухвалення Верховною Радою України 1996 року Основного закону стало важливою віхою українського державотворення. Тому, в цей день для підоблікових Білгород- Дністровського районного відділу філії «Центр пробації» в Одеській областіпрацівником міської бібліотеки ім. Горького Оленою Штереббув проведений семінар на тему: «Конституція – Основний закон України». Мета заходу - узагальнити й систематизувати знання суб’єктів пробації про Україну, державні символи України, Конституцію України та виховувати усвідомлення себе як невід'ємної частини українського народу, любов до рідної країни, почуття патріотизму. Під час заходу Олена Штереб ознайомила учасників з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, продемонструвала у вигляді слайдів розділи з яких складається Конституція України, а також вони мали змогу переглянути документальне відео про голосування та прийняття Основного закону у залі Верховної Ради України. Наприкінці семінару учасникам презентували  літературу про історію Конституції України, а також вони мали змогу самостійно переглянути та ознайомитись з положеннями Основного Закону України.

15:05:14 28.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь